dissabte, 5 de juliol de 2008

UN AUDITORI O UNA AUDITORIA?

El passat 12 de Juny, el regidor de Cultura i el propi Sr. Alcalde, ens van citar a un grup d’associacions locals per a traslladar-nos la idea que tenen sobre la gestió de l’auditori, i alhora oferir-nos la possibilitat de participar en la seua inauguració i posteriors actuacions.
Però les darreres actuacions dutes a terme pel consistori front a determinades associacions, van marcar la nostra predisposició i escepticisme en aquesta nova iniciativa de “participació ciutadana”(¿?) de l’Ajuntament. Per a fer-los arribar el nostre sentiment al respecte vam preparar un escrit i com que ha hagut gent que ens l’ha demanat, ací us el presentem junt amb algunes de les respostes que ens van fer al respecte:

“En primer lloc vull donar-vos les gràcies en nom propi i en nom de l’associació a què represente, per fer-nos partícips d’un event tan important per al poble com és la inauguració de l’auditori.
No obstant, també vull transmetre-vos el sentiment de pèrdua de confiança que ens ha donat l’ajuntament a tenor dels últims aconteixements ocorreguts al poble:

1-. A Novembre de l’any passat ens vau comentar que volíeu recolzar a nivell econòmic a les associacions i que hi hauria partides destinades a tal efecte. Després d’instar-nos a presentar els projectes pertinents, un poc a presses perquè s’acabava el plaç, el resultat ha estat el mateix pressupost que venim rebent en els 8 anys que portem fent coses pel poble: 0 €.

2-. El 15 de Gener del present any, el Sr. Alcalde junt amb tècnics de l’Ajuntament ens transmitixen a les associacions que volen saber la nostra opinió sobre el model de desenvolupament que volem per al poble, ens animen a que siguem els ciutadans qui tirem del carro. I quan divendres dia 30 de Maig manifestem la nostra opinió sobre l’actuació duta a terme a l’Av. d'Onil, el propi regidor de M.Ambient ens acusa de desaprensius i de faltar al respecte als ciutadans. Qui els sembla que ha faltat al respecte a qui?

3-. I el que ens sembla més greu, és que dissabte passat es vetara l’actuació de dos grups de música locals durant la celebració de la Trobada d’Escoles en Valencià, amb arguments molt poc clars. Per cert, si hui heu convocat a les associacions culturals, com és que no els heu avisat a ells també?

Considerem que tots aquells que formen part d’una associació ho fan de manera altruista per defendre, respectablement, uns ideals, que no tenim perquè compartir-los, però el simple fet de dedicar temps personal a lluitar per una causa justa ja es mereix un respecte. Respecte al què considerem se’ns ha faltat en les darreres setmanes.
Per aquestos motius, ens agradaria participar molt gustosament en el magnífic oferiment que ara ens esteu fent, però abans voldríem tornar a recobrar eixa confiança que ens vau dipositar Novembre passat o el 15 de Gener en la reunió sobre el P.G.O.U. i que en aquestos últims dies ha quedat tan deteriorada.

Moltes gràcies.”Després d’escoltar la carta, l’alcalde i el regidor de cultura van exposar els seus arguments, que de manera general us transcrivim. Cal destacar que no són les seues paraules textuals però és el més aproximat possible que hem pogut retindre:

- S’extranyen de la nostra partida pressupostària i Candela diu que no pertany a la seua regiduria, però que no obstant revisarien el tema. A més, J.L. Prats afeggeix que no hi ha inconvenient si justifiquem les despeses.
No entenem, a novembre se’ns diu que presentem un projecte detallat i ara això ja no val, volen factures. No serà que els nostres ideals no “interessen” a l'Ajuntament, que som un tant incòmodes per a ells?

- Ens informen que el pressupost municipal és de 8.100.000 € dels quals més de 6.000.000 € van destinats a sous (esteu pensant el mateix que nosaltres?) i la resta es distribuix entre totes les demés necessitats del poble.

- Respecte al P.G.O.U. diu J.L. Prats que s’han considerat moltíssimes aportacions dels ciutadans/-es.

- L’actuació duta a terme a l’Av. d’Onil diu que ha estat polèmica perquè els ciutadans/-es “en el tema del medi ambient estem molt sensibilitzats”.
No seran ells els que s’escandalitzen cridant a govern civil quan la gent d’a peu ens preocupem pel nostre patrimoni natural? Van cridar també quan la gent va eixir a celebrar la victòria d’Espanya a l’eurocopa?

- La remodelació de l’Av. s'ha dut a terme gràcies a subvencions de la diputació i pressupost municipal, i els arbres que queden pertanyen a una tercera fase que es desenvoluparà en altre moment.
El pinar que hi ha davant del jardin?

- Que fa 30 anys quan es van plantar els pins no es va previndre el seu creixement.

- La remodelació ara prevista serà per adaptar l’Avinguda al segle que vivim.
Al nostre paréixer hi ha coses que no necessiten canviar.

- Pins i xops arribaven fins un 4t pis i això és una barbaritat. Estan preparant un vídeo per a justificar l’actuació, on es veu com les arrels s’han ficat dins les conduccions d’aigua, com l’enllumenat es veu minvat, l’asfalt i les ceres alçades, deteriorament de cases particulars... Informació tota aquesta avalada pels tècnics.

- Respecte a la pregunta sobre els grups de rock, Candela diu que no se’ls ha avisat per a la present reunió perquè per a fer la convocatòria s’havia basat en la guia d’associacions i allí no hi apareixen.
Tal vegada necessita una actualització aquesta útil guia. Hi ha moltes associacions noves que no hi apareixen.

- J.L. Prats diu que ell no considera que s’haja tractat d’un “veto”, ja que no ha estat com a tal. (Definició de “vet” al Diccionari català-valencià-balear (DCVB) d’A. M. Alcover i F. de B. Moll: “Prohibició; impediment posat a un acte per algú que pot autoritzar-lo o negar-li l’autorització”)

- Segons el Sr. Alcalde, el passat 22 de Nov. en reunió amb la comissió organitzadora de les Trobades, acordaren que els donaven el recolzament, sempre que no s’aprofitara per a fer política. Per aquest motiu, i com que els concerts no complien aquest requisit els van desautoritzar. Pensen que un concert de rock a partir de les 23h. no és un acte que encaixe en unes jornades per a xiquets menors.
I com és que no han prohibit també el correfocs?
Menys mal que estan ells per vetlar per la seguretat dels nostres infants.

- Continua dient que s’ha polititzat molt el tema dels concerts. També argumenta que ara està fent-se molta política amb els alumnes de l’escola.

- I ja per acabar i en una falsa maniobra de rentada de cara, ofereix als grups vetats les infraestructures municipals que estiguen a l’abast per a que actuen.
Ara? Ells volien tocar a la Trobada. I a què ve eixe canvi de 180º. És que us ha assustat la mobilització de la gent? Perquè si no és així no entenem eixe repentí canvi d'actitud.

3 comentaris:

Sole ha dit...

No m'agraden gens els comentaris que últimament he escoltat. També dic que els he escoltat de la gent, i que poden haver estat exagerats (com m'agradaria que fos així). El cas es que he escoltat que alguns membres de l'ajuntament acusen els mestres del Rico Sapena de polititzar els alumnes.

Amb tot el tema de la censura dels dos grups locals, estes acusacions han començat a rondar pel poble.

Es curiós. Hi ha algú que no faça política? Potser els polítics es dediquen expressament a això, i cobren el seu sou. Però hui en dia qui diga que és "apolític" mentix. Tot el món té uns ideals, uns principis. I dic TOT EL MÓN. Es podran compartir o no. Però en cada acte personal cadascú actúa seguint aquests principis, que si no van amb algun partit polític clarament, van en contra d'algun altre. No sé si m'explique.

El cas es que em fa gràcia (per no plorar...), que s'acuse els mestres del Rico Sapena, que s'han dedicat tot un curs (per no dir més), per a organitzar la Trobada, i que després tinguen que suportar estes acusacions.

Què en en l'escola de Maria Assumpta no es fa política? Els mestres són persones, i com a persones i ciutadans tenen els seus ideals. I tant els del Rico Sapena, com els del Maria Assumpta eduquen o intententen educar combinant els seus coneixements professionals amb les seues vivències i principis com a ciutadans que són.

El que passa és que sobre educació tots podem opinar, no? Perquè tots hem estudiat Didàctica General, Processos Psicològiss Bàsics, i Educació Especial, no? Però clar, tots no hem estudiat dret o ciències polítiques...I , en política tots no valem per opinar. En política, el que no és polític no té dret a dir res.
Però en educació tot el món pot opinar.

Doncs si, podrem opinar com a pares, com a mares, com a ciutadans. I per això escolaritzem els nostres fills en l'escola que creem que va amb els nostres ideals.

No vull en aquest comentari atacar ningú de cap escola. Però siguem clars, com ja he dit:

- Ningú no és apolític. No vulguem ara fer creure que els mestres viuen en urnes de vidre aillats de la societat en la que viuen.

- I per altra banda, igual que tots opinen amb tot allò que té a veure alguna cosa amb l'educació (perquè té algun fill/a en edat escolar), aleshores els mestres també poden opinar, perquè per sort o per desgràcia formem part del poble, de la comarca, de la província, de la comunitat i d'un estat democràtic.

Democràcia: govern en què el poble exerceix la sobirania.
Diccionari Català-valencià-balear d’A. M. Alcover i F. de B. Moll."

Olives_Trencaetes ha dit...

Totalment d'acord. Vaja vaja, quins personatges tenim a l'ajuntament!

pellikana news ha dit...

Hui dijous 10 de juliol a partir de les 20:00, Pellikana seràn entrevistats i tocaran en directe acustic en el programa que Santi Mataix realitza a La Fresca FM: "De Mitja en Mitja".

Podeu escoltar l'especial Pellikana en dirècte per l'internet: www.lafrescafm.com

Si voleu rebre informació pellikanuda, concerts, concursos... envieu un e-mail a pellikana_news@hotmail.com