diumenge, 8 de febrer de 2009

MÉS ACTIVITATS

Des de NATURA I GENT tenim el calendari del mes de febrer farcit d´activitats que segur que us interessaran. El dia 1 vam celebrar el Dia de l´Arbre amb una repoblació a les Voltes. L´oratge no va acompanyar massa, i de fet, la pluja ens va obligar a retirar-nos poc després d´esmorzar. Vam plantar al voltant de 150 plantes: carrasca i murta en un sector de pinar adult, i pi blanc i llentiscle en un clar on només creix espart. Aquesta plantació farà augmentar la qualitat ambiental d´un espai de solana que a poc a poc ha anat reverdint després de les grans deforestacions que van provocar l´extracció de llenya i el carboneig. Les plantes que van sobrar seran aprofitades el dia 22 per a tornar a plantar en altres zones de la finca.
Diumenge 8 de febrer hem recorregut una de les contrades més desconegudes del Parc Natural de la Font Roja: el barranc del Canonge, fins a les immediacions de Sant Benet, i d´allí, una senda que mena cap a l´ermita de Sant Antoni tot seguint la solana, i perdent altitud progressivament, amb vistes privilegiades cap a la Sarga, la Canal, la Carrasqueta i els Plans, amb una gran extensió agrícola i forestal esguitada de preciosos masos: el Xipreret, mas de Roc, mas de Cop, Malany, el Fondo, l´Altet...
I per als caminants més exigents, diumenge 15 de febrer ens espera el tram del GR-7 Castalla-Alcoi. Eixirem des de la Cafeteria Argentina a les 7.30 del matí. Passarem per Santa Anna, l´Arcada, el Palomaret, la Venteta dels Qüernos, el mas de Tetuan, la Font Roja, els Canalons, el castell de Barxell, el Preventori i el Barranc del Cing. Dinarem al restaurant de la Font dels Patos, i ens organitzarem per a que ens puguen recollir en cotxes d´Alcoi a Castalla.
El darrer diumenge de febrer, dia 22, recordeu que tornarem a repoblar. No us oblideu: esmorzar, aixada, i ganes de passar-s´ho bé. Us esperem.