dimecres, 18 de febrer del 2009

REPOBLACIÓ

Diumenge 22 de febrer, des de Natura i Gent anem a tornar a repoblar. A l´igual que en l´anterior ocasió, anirem a Les Voltes. A les 9 del matí en el Nou Trinquet. Porteu esmorzar i aixada. Ens van quedar per plantar carrasques, murtes, ginebres i pins blancs, així com alguns arbrets que el nostre company Pifa va plantar a casa seua i ens va fer arribar.

diumenge, 8 de febrer del 2009

CALENDARI D´EXCURSIONS HIVERN 2009.

CALENDARI D´EXCURSIONS HIVERN 2009. NATURA I GENT I CENTRE CULTURAL CASTELLUT.

11 gener: El Serrat – Onil-Alcoi (L’Alcoià)
Durada: ½ dia. Dificultat: Baixa.
25 gener: Revolcadores (1r 2.000) - Múrcia
Durada: Tot el dia. Dificultat: Mitjana. Eixida: 7h.
8 febrer: Solana del Carrascar de la Font Roja - Alcoi
Durada: ½ dia. Dificultat: Mitjana.
15 febrer: GR7 – 1ª etapa Nord – Castalla-Alcoi
Durada: Tot el dia. Dificultat: Alta. Eixida: 7’30h.
1 març: Serra del Reclot – La Romana (Valls del Vinalopó)
Durada: ½ dia. Dificultat: Mitjana.
15 març: Serra d’Oriola – Oriola (Baix Segura)
Durada: Tot el dia. Dificultat: Mitjana.
29 març: Ombria del Puig – Onil (l’Alcoià)
Durada: ½ dia. Dificultat: Mitjana
5 abril: Serra d’Oltà – Benissa (Marina Baixa)
Durada: Tot el dia. Dificultat: Mitjana

NOTA: Totes les eixides no indicades seran a les 8’15 h,
des del Bar Argentina

MÉS ACTIVITATS





































Des de NATURA I GENT tenim el calendari del mes de febrer farcit d´activitats que segur que us interessaran. El dia 1 vam celebrar el Dia de l´Arbre amb una repoblació a les Voltes. L´oratge no va acompanyar massa, i de fet, la pluja ens va obligar a retirar-nos poc després d´esmorzar. Vam plantar al voltant de 150 plantes: carrasca i murta en un sector de pinar adult, i pi blanc i llentiscle en un clar on només creix espart. Aquesta plantació farà augmentar la qualitat ambiental d´un espai de solana que a poc a poc ha anat reverdint després de les grans deforestacions que van provocar l´extracció de llenya i el carboneig. Les plantes que van sobrar seran aprofitades el dia 22 per a tornar a plantar en altres zones de la finca.








Diumenge 8 de febrer hem recorregut una de les contrades més desconegudes del Parc Natural de la Font Roja: el barranc del Canonge, fins a les immediacions de Sant Benet, i d´allí, una senda que mena cap a l´ermita de Sant Antoni tot seguint la solana, i perdent altitud progressivament, amb vistes privilegiades cap a la Sarga, la Canal, la Carrasqueta i els Plans, amb una gran extensió agrícola i forestal esguitada de preciosos masos: el Xipreret, mas de Roc, mas de Cop, Malany, el Fondo, l´Altet...








I per als caminants més exigents, diumenge 15 de febrer ens espera el tram del GR-7 Castalla-Alcoi. Eixirem des de la Cafeteria Argentina a les 7.30 del matí. Passarem per Santa Anna, l´Arcada, el Palomaret, la Venteta dels Qüernos, el mas de Tetuan, la Font Roja, els Canalons, el castell de Barxell, el Preventori i el Barranc del Cing. Dinarem al restaurant de la Font dels Patos, i ens organitzarem per a que ens puguen recollir en cotxes d´Alcoi a Castalla.








El darrer diumenge de febrer, dia 22, recordeu que tornarem a repoblar. No us oblideu: esmorzar, aixada, i ganes de passar-s´ho bé. Us esperem.